Den Dolder: Verongelukte fietser is man uit Soest


05/08/2017 De fietser die gisteravond omkwam op een spoorwegovergang in Den Dolder, is een 31-jarige man uit Soest. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De fietser werd zaterdag rond 18.15 uur aangereden door een trein op de dubbele spoorwegovergang op de Dolderseweg.

Volgens de politie wilde de man te vroeg het dubbele spoor oversteken. Aan een kant zouden de spoorbomen al omhoog zijn gegaan, maar aan de andere kant nog niet. Meerdere brandweerwagens en een ambulance rukten uit, maar het slachtoffer bleek de aanrijding niet te hebben overleefd.

Door het dodelijke ongeluk hebben er een tijdlang geen treinen gereden tussen Bilthoven en Den Dolder en Soest en Den Dolder. Inmiddels rijdt alles weer volgens schema.

GEVAARLIJK
De kruising op de Dolderseweg staat al jaren bekend als gevaarlijk. ProRail wil de overgang het liefst sluiten, zodat ongelukken worden voorkomen. Sommige ondernemers in een aangrenzende winkelstraat vrezen zo echter inkomsten mis te lopen.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie en spoorbeheerder ProRail doen ter plekke onderzoek. De Dolderseweg is gedeeltelijk afgezet.

=====UPDATE
Blik op Nieuws schijft: Dodelijk ongeval spoorwegovergang Den Dolder noodlottig ongeval

Zaterdagavond 5 augustus overleed een 31-jarige man uit Soest, toen hij de spoorwegovergang aan de Dolderseweg overstak. Op basis van onderzoek gaat de politie uit van een noodlottig ongeval.

Rond 18.15 uur stak de man op zijn fiets het spoor over. De machinist van de passerende intercity kon niet meer stoppen en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer overleed ter plekke. De recherche heeft in samenwerking met de Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Er is op de plek van het ongeval met diverse getuigen gesproken. Verder heeft de recherche camerabeelden van de overgang bekeken waarop het moment van het ongeval ook zichtbaar is.

De diverse verklaringen komen overeen met de camerabeelden: hieruit blijkt dat het slachtoffer eerst de geopende spoorbomen van een deel van de overgang passeert. Vervolgens rijdt hij door naar het tweede deel van de overgang en fietst om de nog gesloten spoorbomen heen. Hier passeert op dat moment de intercity, met als gevolg de fatale aanrijding. Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van zelfdoding. Op basis van de bevindingen gaat de politie uit van een noodlottig ongeval.

De politie heeft het onderzoek afgerond en de nabestaanden van de man zijn hiervan op de hoogte gebracht.

Bron: http://www.blikopnieuws.nl/nieuws/255827/dodelijk-ongeval-spoorwegovergang-den-dolder-noodlottig-ongeval.html
=====

Link naar foto's:
http://www.rtvutrecht.nl/data/image/d/2017/08/05/1453553_480.jpg

http://www.rtvutrecht.nl/data/image/d/2017/08/05/1453552_480.jpg

http://www.rtvutrecht.nl/data/image/d/2017/08/05/1453554_480.jpg
 
 
Bron:  RTV Utrecht