Heerde: Vrouw (78) uit Heerde overleden na ongeval op parkeerterrein


09/05/2017 Een 78-jarige vrouw uit Heerde is dinsdag overleden na een ongeval op het parkeerterrein aan de Schoolstraat in Heerde. De hulpdiensten werden rond tien voor twaalf gealarmeerd voor een ongeval bij de Gerard van Velde Passage. Bij het parkeerterrein was een automobiliste in eerste instantie een parkeervak ingereden en raakte daarbij een verkeersbord. De vrouw zou - volgens ooggetuigen die na deze klap naar buiten kwamen - achteruit zijn gereden. Ze wilde uitstappen, vermoedelijk om de schade te bekijken en zette een voet buiten de auto. Op dat moment is door nog onbekende oorzaak de auto plots vol gas achteruit gegaan. De auto botste tegen twee geparkeerde auto's. De bestuurster, die nog half uit de auto hing, liep ernstig letsel op aan haar voet die al buiten de auto was. Door de klap met de andere auto's zou ze vervolgens uit de auto zijn geslingerd.

De traumahelikopter werd aanvankelijk ook gealarmeerd, maar die werd na enige tijd geannuleerd. De ambulance heeft het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Daar is de vrouw later aan haar verwondingen overleden. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie is ter plaatse geweest om sporenonderzoek te doen. Alle drie de betrokken voertuigen zijn afgesleept, een auto door bergingsbedrijf Stouwdam en de andere twee door bergingsbedrijf Wolves. Het parkeerterrein is enige tijd gedeeltelijk afgesloten geweest vanwege het sporenonderzoek.

Update 17.30u: De politie heeft in een persbericht laten weten dat de vrouw in het ziekenhuis aan haar verwondingen is overleden.

Link naar video:
https://youtu.be/WPtV7Kl_G4E

Link naar fotoserie:
http://www.stefanverkerk.nl/foto/11302/automobiliste_zwaargewond_schoolstraat_heerde/
 
 
Bron:  Stefan Verkerk