Heukelom: Scooterrijder overleden na botsing politiewagen


03/08/2017 Een scooterrijder is vanavond overleden nadat hij een frontale botsing maakte met een politiewagen. Het ongeval gebeurde rond 20.30 uur aan de Dijkweg in Heukelom.

Een politiewoordvoerder laat weten dat de scooterrijder zonder kentekenplaten door Tilburg reed. Een politiewagen probeerde hem te laten stoppen. De man weigerde dit en reed door richting Berkel-Enschot. Bij een rotonde sloeg hij meteen rechtsaf. Een andere politiewagen naderde de scooterrijder vanuit de tegenovergestelde richting, waarna een frontale botsing volgde. De Tilburger overleed ter plekke.

Na de aanrijding vloog de scooter in brand. Twee ambulances, een brandweerwagen en een trauma-helikopter kwamen ter plaatse. De politiemannen liepen geen verwondingen opgelopen bij het ongeval. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de aanrijding.

=====
Politie.nl schreef: Scooterrijder overlijdt na frontale botsing met politieauto

Vanavond heeft op de Dijkweg een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een motorscooter en een politieauto. Daarbij is een 40-jarige man uit Berkel Enschot om het leven gekomen.

Detail afzetlint
Eerder die avond wordt het slachtoffer in Tilburg door surveillerende agenten op zijn motorscooter gesignaleerd zonder kentekenplaat. Als zij hem een stopteken geven voor een controle gaat de man er vandoor. Vervolgens wordt door de agenten de achtervolging ingezet. De man rijdt dan op een gegeven moment via de Hoevense Kanaaldijk met hoge snelheid de Dijkweg op.

Onoverzichtelijke bocht
Intussen is door de achtervolgende agenten versterking opgeroepen. Hierop wordt gereageerd door een tweede politie-eenheid die vanuit tegenovergestelde richting de Dijkweg oprijdt. In een flauwe onoverzichtelijke bocht rijdt de tegemoetkomende motorscooter frontaal op het politievoertuig. De man komt door de klap in een nabijgelegen maisveld terecht. Hij heeft door dit ongeval zulke ernstige verwondingen opgelopen dat de hulpverleningsdiensten niets meer voor hem kunnen betekenen.

Onafhankelijk onderzoek
De weg is tijdelijk afgesloten voor sporenonderzoek door verkeersongevallenanalisten van de Landelijke Eenheid. De Rijksrecherche doet verder onderzoek naar de toedracht en neemt verklaringen op van de betrokken agenten. De familie van het slachtoffer wordt bijgestaan door een familieagent.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/3/08-scooterrijder-overlijdt-na-frontale-botsing-met-politieauto.html
=====

Link naar foto:
https://images1.persgroep.net/rcs/2ZiUzUF4mj42f4HYqAGfZfa3yUs/diocontent/109605064/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9 
 
Bron:  Brabants Dagblad