Oss: Geffense (22) overleden na aanrijding Uitspraak)


01/01/2017 De 22-jarige vrouw uit Geffen die tijdens nieuwjaarsnacht werd aangereden in Oss is zondag in het ziekenhuis overleden. Dat bevestigt een familielid van het slachtoffer.

Anouk Schuurmans uit Geffen fietste in de nacht van zaterdag op zondag over de kruising van de Doctor Saal van Zwanenbergsingel met de Ruwaardsingel in Oss toen zij werd aangereden door een auto. Ze raakte zwaargewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zij later op de dag aan haar verwondingen overleden.

Doorgereden
De bestuurder reed na de aanrijding met hoge snelheid weg. Aan de hand van een kentekenplaat kon de politie zondag drie verdachten aanhouden. Het ging om drie Nijmegenaren van 21, 28 en 30 jaar. De mannen zitten nog vast.

De auto waarmee het misdrijf is gepleegd, is maandagochtend in Oss aangetroffen, de auto is voor sporenonderzoek door de politie in beslag genomen.

=====
Politie.nl schreef: Zwaargewonde fietsster overleden, verdachten aangehouden

De vrouw die in de Nieuwjaarsnacht in Oss op haar fiets werd aangereden en zwaar gewond naar het ziekenhuis werd overgebracht, is daar zondagavond overleden. De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden.

Het ongeval gebeurde om 1.10 uur op de kruising van de Dr. Saal van Zwanenbergsingel en de Ruwaardsingel. De 22-jarige vrouw uit Geffen werd aangereden door een auto, waarvan de bestuurder er met hoge snelheid vandoor ging. Een kentekenplaat bleef achter, waardoor de politie wist dat het om een Renault Megane ging. De politie is direct een groot onderzoek gestart om de bestuurder te achterhalen. Inmiddels heeft de politie zondagochtend drie personen aangehouden die vermoedelijk inzittende of bestuurder van de auto zijn geweest. Het gaat om een 28-jarige man uit Nijmegen, een 30-jarige Nijmegenaar en een 21-jarige man, ook uit Nijmegen. Zij zijn ingesloten en na verhoor zijn ze in verzekering gesteld. De auto waarmee het misdrijf is gepleegd is vanochtend vroeg in Oss aangetroffen, de auto is voor sporenonderzoek door de politie in beslag genomen.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/1/09-fietster-zwaar-gewond-na-aanrijding-verdachten-aangehouden.html
=====

=====UPDATE
de Gelderlander schreef: Nijmegenaar bekent betrokkenheid bij dodelijke aanrijding

Een 28-jarige man uit Nijmegen bekent betrokken te zijn geweest bij een dodelijk ongeval in Oss. De man erkent volgens de politie dat hij de bestuurder was van de auto die tijdens de Nieuwjaarsnacht een 22-jarige fietsster uit Geffen doodreed. De man reed na de aanrijding door.

De politie meldt dat de verdachte alleen in de auto zat.

Verdachten
Twee andere Nijmegenaren van 21 en 30 jaar oud waren niet bij de aanrijding betrokken. Zij waren in eerste instantie ook verdacht. De politie meldt dat de toedracht van de aanrijding nog niet bekend is.

Overleden
Het slachtoffer werd op de T-splitsing van de Dr. Saal van Zwanenbergsingel met de Ruwaardsingel en Julianasingel aangereden. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar daar overleed zij aan haar verwondingen.

Bron: http://www.gelderlander.nl/regio/nijmegen-e-o/nijmegen/nijmegenaar-bekent-betrokkenheid-bij-dodelijke-aanrijding-1.6808736
=====

=====UITSPRAAK
Omroep Brabant schrijft op 20-07-2017: Man die onder invloed 22-jarige Anouk doodreed, moet 3 jaar de cel in

Vincent B. moet drie jaar de gevangenis in voor het doodrijden van de 22-jarige Anouk Schuurmans uit Geffen. De man uit Nijmegen kreeg woensdag ook volgens de eis van het OM tbs met dwangverpleging en vijf jaar rijontzegging opgelegd door de rechtbank in Den Bosch.

Afgelopen nieuwjaarsnacht ging het mis. Anouk fietste vanuit haar woonplaats Geffen naar Oss. Op de kruising van de Doctor Saal van Zwanenbergsingel en de Ruwaardsingel werd Anouk kort na 1 uur aangereden door Vincent B. Ze overleed in een ziekenhuis.

De 28-jarige Vincent zou te veel hebben gedronken en eerder die dag had hij coca´ne gebruikt. Op de bewuste avond reed B. volgens getuigen te hard. Hoe hard precies, is niet meer te achterhalen. De man was met zijn autoradio bezig toen hij dacht dat hij moest uitwijken voor een andere auto.

Kenteken
Het bleek om een rood verkeerslicht te gaan. Anouk had voorrang: haar verkeerslicht was groen. Na de aanrijding reed B. door. Zijn kenteken werd op de plaats van het ongeluk gevonden. B. bekende drie dagen later dat hij Anouk had doodgereden.

B. mocht die avond eigenlijk niet autorijden. Een week voor het dodelijke ongeval was zijn rijbewijs ingenomen omdat hij in zijn woonplaats door rood was gereden.

Schadevergoeding
De rechter rekent het B. zwaar aan dat hij met een rijontzegging onder invloed van alcohol achter het stuur kroop. "Hij betuigde weliswaar spijt aan de nabestaanden, maar dit maakt geenszins de gevolgen van zijn handelen ongedaan", aldus de rechtbank. De man uit Nijmegen moet ook een schadevergoeding van 11.308,17 euro betalen aan de nabestaanden van Anouk.

Groot verdriet
Anouk was een geliefde inwoner van Geffen. Het verdriet in het dorp is groot. Veel vrienden en familie kwamen naar de rechtbank in Den Bosch voor de uitspraak.

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/267435962/Man+die+onder+invloed+22-jarige+Anouk+doodreed,+moet+3+jaar+de+cel+in.aspx
=====

Zie ook:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/260124522/Man+die+Anouk+(22)+uit+Geffen+doodreed+was+onder+invloed+van+drank.aspx

Link naar video:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/259621792/Fietsster+(22)+uit+Geffen+overleden+na+aanrijding+in+Oss,+doorrijder+verhoord.aspx

Link naar foto's:
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6802392.1483275295!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_800_600/image-6802392.jpg

http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6804449.1483364354!/image/image.JPG_gen/derivatives/landscape_800_600/image-6804449.JPG

http://imgb.igcdn.nl/5fc05e27936247d495fd095da2220a5d/opener/Foto_Gabor_Heeres__SQ_Vision.jpg
 
 
Bron:  Brabants Dagblad