Otterlo - N304: Fietser (24) alsnog overleden na botsing met auto


12/08/2017 De fietser (24) uit Beekbergen die vrijdagmorgen bij een botsing met een auto zwaargewond raakte bij een ongeval in Otterlo, is vrijdagavond rond 20.00 uur in het ziekenhuis overleden. Dat meldt een politiewoordvoerder.

De politie meldde vrijdag enige tijd na het incident al dat het slachtoffer was overleden, maar die informatie bleek toen nog niet te kloppen. Daarop werd het bericht van de politie aangepast en bood de politie excuses aan.

Traumahelikopter
De fietser werd vrijdagochtend geschept door een auto die bestuurd werd door een 31-jarige man uit Apeldoorn. Dat gebeurde toen hij rond 08.30 uur de Apeldoornseweg tussen Otterlo en Hoenderloo wilde oversteken. Omstanders verleenden hierop eerste hulp. Uiteindelijk werd de fietser per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. Vanwege politieonderzoek was de weg een tijd afgesloten.

=====
de Gelderlander schreef eerder: Fietser (24) zwaargewond na aanrijding bij Otterlo

Een 24-jarige fietser uit Beekbergen is vrijdagmorgen in Otterlo zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto. De politie meldde enige tijd na het incident per abuis dat de man zou zijn overleden. Later werd duidelijk dat deze informatie niet klopte.

Daarop werd het bericht van de politie aangepast. 'De politie biedt haar excuses aan voor deze pijnlijke, onjuiste mededeling', staat er te lezen.

De fietser werd vrijdagochtend geschept door een auto toen hij rond 08.30 uur de Apeldoornseweg tussen Otterlo en Hoenderloo wilde oversteken. Omstanders schoten direct te hulp en verleenden eerste hulp. Uiteindelijk is de fietser per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Onderzoek
De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. De politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeluk. Mede hierdoor was de weg lange tijd afgesloten.

De grote schade aan de auto laat zien dat het slachtoffer na de botsing tegen de voorruit is geklapt. Door de kracht van de botsing is de fiets tientallen meters bij de oversteekplaats vandaan, in de berm, terechtgekomen.

Veiliger maken
Vorige maand kondigde de provincie Gelderland aan de oversteekplaats op de Apeldoornseweg in 2018 veiliger te gaan maken. Dit onder meer door fietspaden meer op te laten vallen op plekken waar ze een weg kruisen.

Bron: http://www.gelderlander.nl/ede/fietser-24-zwaargewond-na-aanrijding-bij-otterlo~a53d317d/
=====

=====
Politie.nl schreef: Slachtoffer ongeval overleden

De 24-jarige Beekbergenaar die vrijdagochtend zwaar gewond raakte bij een verkeersongeval in Otterlo is vrijdagavond aan zijn verwondingen bezweken. De man overleed in het ziekenhuis.

Het slachtoffer raakte vrijdagmiddag omstreeks 08.20 uur ernstig gewond nadat hij op de Apeldoornseweg (N304) in Otterlo was aangereden door een auto. De man reed op zijn fiets over het fietspad langs de Apeldoornseweg tussen Otterlo en Hoenderloo en stak ter hoogte van een fietsersoversteekplaats iets voorbij de Genieweg de rijbaan over.

Daarbij had hij kennelijk een naderende auto, bestuurd door een 31-jarige man uit Apeldoorn, te laat opgemerkt. De automobilist had een aanrijding niet meer kunnen voorkomen. De gewonde fietser werd in kritieke toestand naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Door een misverstand was aanvankelijk gemeld dat het slachtoffer in de namiddag was overleden. Dat bleek niet het geval. Echter omstreeks 20.00 uur kwam bericht dat het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen was bezweken. Onderzoek moet uitwijzen hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/12/02-otterlo-slachtoffer-ongeval-overleden.html
=====

Link naar foto's:
https://images2.persgroep.net/rcs/wzWyASHL8wPh6MnS8AfGSQ9974U/diocontent/109954119/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

http://imgg.rgcdn.nl/4ae3002ee52b4d15868133d9dce59342/opener/Foto-Omroep-Gelderland.jpg

http://imgg.rgcdn.nl/5c815e69727d4acfba6ac5bce05ec5a6/opener/Foto-s-Omroep-Gelderland.jpg
 
 
Bron:  de Gelderlander