Schagen: Auto belandt op zijn kop in sloot, bestuurder overleden


06/08/2017 Een auto is in de nacht van zaterdag op zondag door nog onbekende oorzaak op zijn kop in de sloot beland naast de Nieuwedijk in Schagen. De bestuurder is overleden.

Een voorbijganger zag de auto rond 9.30 uur in het water liggen en alarmeerde de politie. De hulpdiensten troffen in het voertuig het levenloze lichaam van de bestuurder aan.

Het slachtoffer is een 38-jarige man uit Burgerbrug.

In het water is door de brandweer nog gezocht naar eventuele andere inzittenden; niemand werd aangetroffen. Het voertuig is uit de sloot getakeld.
De brandweer vermoedt dat het ongeluk vannacht heeft plaatsgevonden, omdat de uitlaat van de auto koud was en de bemodderde bodem al was opgedroogd.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het voertuig is door een berger weggesleept.

=====
Politie.nl schreef: Auto te water, bestuurder overleden

Op zondagmorgen reed een getuige omstreeks 09.30 uur over de Nieuwedijk in Schagen. Onder aan het talud zag de getuige een auto over de kop in de bermsloot liggen. Het ongeval was niet net gebeurd, want de bemodderde bodem was al opgedroogd.

Bij onderzoek bleek de bestuurder van de auto nog in het voertuig te zitten. De man was overleden. Het ging om een 38-jarige man uit Burgerbrug.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/6/04-auto-te-water-bestuurder-overleden.html
=====

Link naar video:
https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo/auto-belandt-op-zijn-kop-sloot-schagen-bestuurder-overleden-video

Link naar foto:
https://imgserv4.tcdn.nl/v1/S_ji2idBY3NZEdc5UL1wok5FCvU=/742x557/smart/http%3A%2F%2Fcdn-kiosk-api.telegraaf.nl%2Fa43f6612-7aa4-11e7-9977-dfd61d1a2071.jpg

 
 
Bron:  Noordhollands Dagblad