Waddinxveen: Dode is man (20) uit Stolwijk (Uitspraak)


15/02/2017 De man die in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven kwam bij een ongeluk op de Tweede Bloksweg in Waddinxveen was een 20-jarige man uit Stolwijk. Dat zegt de politie.

De auto waarin de man zat raakte rond 5.00 uur van de weg, raakte verschillende obstakels waaronder een elektriciteitskast en belandde tegen een boom.Een getuige hoorde een harde knal en waarschuwde daarop de hulpdiensten.

De Stolwijker zat bekneld en was op slag dood. De bestuurder van de auto, een 22-jarige man uit Gouda, kon zelf uit de auto komen. Hij is ter controle naar een ziekenhuis gebracht. De weg werd vanwege het ongeluk tijdelijk volledig afgesloten voor het verkeer. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

=====UITSPRAAK
112Vandaag.nl schrijft: Gevangenisstraf en 10 jaar ontzegging rijbevoegdheid voor dodelijk ongeval N453 Waddinxveen

De rechtbank Den Haag heeft een 22-jarige man veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval op de N453 bij Waddinxveen in februari van dit jaar. Bij dit ongeval kwam de 20-jarige bijrijder, een vriend van verdachte, om het leven. De verdachte was onder invloed van drugs en is om onbekende reden in de linkerberm geraakt en tegen een boom gebotst.

Meermalen veroordeeld voor verkeersfeiten
Naar het oordeel van de rechtbank is het ongeval aan de schuld van verdachte te wijten. Het leed dat de verdachte bij de nabestaanden van het slachtoffer heeft veroorzaakt is groot en onherstelbaar. De rechtbank is zich ervan bewust dat geen enkele straf dit kan compenseren.

De verdachte is in het verleden meermalen veroordeeld voor verkeersfeiten, waaronder het rijden zonder rijbewijs. Hij heeft ook eerder, in 2014, een verkeersongeval veroorzaakt waarbij een vriend van hem is overleden.

Straf en schadevergoeding
De rechtbank legt aan verdachte een gevangenisstraf op van 36 maanden op. Om herhaling te voorkomen wordt een gedeelte van 12 maanden voorwaardelijk opgelegd, met daaraan verbonden bijzondere voorwaarden, zoals een drugsverbod en verplichte behandeling. Daarnaast legt de rechtbank de langst mogelijke ontzegging van de rijbevoegdheid op, te weten 10 jaar.

De schadevergoeding die door de vader van het slachtoffer is gevraagd, een bedrag van ruim 8000 euro, wordt toegewezen.

Bron: http://112vandaag.nl/2017/08/gevangenisstraf-en-10-jaar-ontzegging-rijbevoegdheid-dodelijk-ongeval-n453-waddinxveen.html
=====

Link naar video:
http://www.omroepwest.nl/nieuws/3351368/Dode-bij-ernstig-ongeluk-Tweede-Bloksweg-Waddinxveen

Link naar foto:
http://imgw.rgcdn.nl/17834f1046de402ebd7b55593435c701/opener/De-auto-kwam-op-zijn-zijkant-tot-stilstand-Foto-AS-Media.jpg

 
 
Bron:  Omroep West