Noord-Holland: Snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden in AmsterdamDatum van foto's: donderdag 23 februari 2017
Tijdstip: n.v.t.


Op de Transformatorweg in Amsterdam werkt Nuon aan de aanleg van een warmtetransportleiding. Deze werkzaamheden vinden plaats van 23 Januari tot en met 30 Juni en vinden vooralsnog in de brede middenberm plaats.

Ondanks dat de rijbanen zelf vrij blijven heeft de wegbeheerder de maximumsnelheid op delen van het traject tussen de Contactweg en het spoorviaduct verlaagd van 50 naar 30 kilometer per uur. Verkeer stad uit heeft een verlaagde maximumsnelheid van 30 kilometer per uur ter hoogte van de bushalte bij de voetbalvereniging.
Donderdag 23 februari stond de blauwe Opel Zafira ter hoogte van de bushalte op snelheid te controleren. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Direct na de bushalte staat weer een A1 bord die 50 kilometer per uur als maximumsnelheid aangeeft.

Het is bij mij niet bekend op welke snelheid er werd gehandhaafd maar het zou mij niet verbazen als dit 30 kilometer per uur is. Indien dit het geval is lijkt de controle in strijd met de richtlijn die voorschrijft dat de afstand tussen het gebodsbord en de controlelocatie 80 meter moet zijn bij handhaving op 30 kilometer per uur.

De werkzaamheden duren de komende maanden nog voort dus wees op uw hoede.


Tekst en foto's: LoverD


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht