11.000 flitsbonnen ongeldig: snelheidsbekeuringen op Marconilaan Eindhoven onterecht1425x

Het CJIB verscheurt 10.800 snelheidsbekeuringen, die in de periode 1 april - 9 mei werden uitgeschreven op de Marconilaan in Eindhoven. Reden: de digitale flitspaal die er eind maart werd geplaatst, staat te dicht op het snelheidsbord met de aanduiding 50. Op de Ring mag bijna overal 70 gereden worden, met uitzondering van enkele rotondes, waaronder die in Woensel.

Volgens de richtlijnen moet er minstens 140 meter tussen bord en paal zitten
Komend vanaf het Strijps Bultje in de richting Marconiplein geldt ook een limiet van 70 km/uur. Vlak na de kruising met de Edisonstraat - Van der Waalsweg staat echter een bord met de aanduiding 50. Enkele tientallen meters gevolgd door de nieuwe, digitale flitspaal. Volgens de richtlijnen moet er minstens 140 meter tussen bord en paal zitten, zodat mensen hun snelheid kunnen aanpassen.

Flitsfunctie voor snelheid op 9 mei uitgezet
De politie spreekt van een 'menselijke fout'. Naar aanleiding van klachten is de flitsfunctie voor snelheid op 9 mei uitgezet; de paal flitst nog wel voor rood licht. De oude, analoge flitskast die hier voorheen stond, werkte al jarenlang niet meer, aldus de politie.

Mensen die hun bon al betaald hebben, krijgen hun geld teruggestort.

Ook bij het ED kwamen veel klachten binnen over de onduidelijke situatie op de Marconilaan.

Link naar foto: http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4371538.1400756276!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_800_600/image-4371538.jpg

Bron:  ED.nl

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram