11 % automobilisten rijdt te snel langs radarapparatuur1019x

De politie hield woensdag 21 mei 2014 snelheidscontroles in Tilburg. Daarbij ging ruim 11 % van de passerende automobilisten op de bon. De overige 88% hield zich keurig aan de maximum snelheid. In totaal krijgen 296 overtreders binnenkort hun boete thuisgestuurd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

Ringbaan-West
Tussen 08.15 en 12.00 uur stond de radarapparatuur lans de rijbaan van de Ringbaan-West. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. In totaal passeerden er 1463 automobilisten, waarvan er 93 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 72 km/u.

Bredaseweg
Vanaf 12.30 uur tot 15.00 uur werd snelheid gecontroleerd op de Bredaseweg. Hier kwamen 1.180 automobilisten voorbij het controlepunt gereden. 203 van hen reden sneller dan de maximaal toegestane 50 km/u. De snelste overtreder werd op 79 km/u geklokt.

Speerpunten
De politie houdt snelheidscontroles op basis van afspraken met wegbeheerders en/of omwonenden. Het aantal verkeersongevallen en klachten is daarbij leidend. Speerpunten waarop extra verkeerstoezicht nodig is, zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Bron:  Politie.nl

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram