295 snelheidsovertreders op de bon1275x

Op maandag 16 mei 2011 hield het Verkeerhandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant een snelheidscontrole op de Ringbaan Noord, te Tilburg, De snelheidsapparatuur stond tussen 15.45 uur en 20.45 uur opgesteld langs de Ringbaan Noord. Daar geldt een maximum snelheid van 70 km/u. Er passeerden in totaal 2.387 automobilisten, waarvan er 295 te snel reden. De snelste overtreder reed 98 km/u.

De politie Midden en West-Brabant houdt snelheidscontroles op locaties waar de afgelopen jaren ernstige verkeersongevallen hebben plaatsgevonden, waarbij overschrijding van de maximale snelheid de belangrijkste oorzaak is geweest. De Ringbaan Noord is een van die trajecten. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt onnodig veel slachtoffers. De controles worden gehouden op basis van afspraken met wegbeheerders en/of omwonenden. Het aantal verkeersongevallen en klachten is daarbij leidend.

Bron:  Politie Midden en West Brabant

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Wat een onzin redenering over de veiligheid.

Van de 2.387 voertuigen reden er 295 te snel, waarvan er eentje 28 km/u te snel. De resterende 294 automobilisten zullen tussen de 5 en 10 km/u te snel gereden hebben. Deze snelheidsovertreding doet echt niets af aan de verkeersveiligheid. Deze mensen zijn alleen gepakt om de Staatskas te spekken.