30 miljoen folders: EU-burger moet zuiniger rijden807x

Met het verspreiden van 30 miljoen folders op 45.000 benzinestations in 29 landen wordt de Europese burger er vanaf dinsdag toe aangezet zuiniger te gaan rijden.

Met de actie Save More Than Fuel willen veertig Europese oliemaatschappijen samen met de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van Europa, autorijders brandstof laten besparen en tegelijkertijd de CO2-uitstoot van hun auto verminderen. Nederland kende al eens een dergelijke actie met de introductie van Het Nieuwe Rijden.

De Europese autorijder wordt onder meer aangeraden maandelijks de bandenspanning te controleren, ramen te sluiten bij hoge snelheid, zo min mogelijk de airconditioning te gebruiken en vlotter door te schakelen. Ook het verder voor een stoplicht afremmen op de motor en de motor uitzetten in een stilstaande file zijn beter voor het milieu en voor de portemonnee van de automobilist.

Volgens de Europese Commissie is een gemiddelde autorijder daardoor op 15.000 kilometer per jaar 500 euro minder kwijt aan benzinekosten. Uit onderzoek blijkt dat het gemiddelde verbruik met milieuvriendelijk rijden omlaag kan van gemiddeld 7,3 liter per 100 kilometer naar 5 liter over die afstand.

Bron:  Telegraaf

Melder: Mdw

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram