3VO waarschuwt voor opwaaiende tennisrokjesx

ZWOLLE - Opwaaiende tennisrokjes kunnen op de A28 bij Zwolle leiden tot ernstige ongevallen. Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs hebben sinds enkele weken zicht op de tennissers op het tennispark De Pelikaan. 3VO Zwolle vreest dat de weggebruikers slechts aandacht hebben voor de dames op de tennisbaan.Een dichte begroeiing langs de weg onttrok de sporters eerder aan het zicht. Wegens werkzaamheden zijn alle bomen gekapt. 3VO heeft een brandbrief gestuurd naar Rijkswaterstaat en de gemeente Zwolle waarin ze waarschuwt voor de gevaarlijke situatie.
Fel verlicht
'De bewegingen op het lager gelegen sportpark leiden de weggebruikers af, zeker 's avonds wanneer de velden fel verlicht zijn. Op dit wegvak ontstaan geregeld files, waardoor bestuurders snel moeten remmen. Zeker bij vrachtwagens kan dat al snel tot gevaarlijke situaties leiden', zegt 3VO-bestuurslid P. Buter.
'Waar Rijkswaterstaat zo min mogelijk borden langs de snelwegen toestaat, mag deze situatie wel', zegt Buter. Door het ontbreken van vangrails kunnen vrachtwagens bovendien makkelijk van het talud afglijden en tussen de tennissende dames op het park belanden.
In een reactie laat de gemeente weten het probleem als onzinnig te betitelen.

Bron:  www.zibb.nl

Melder: >Gig@bert<

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram