A15: tolheffing via foto van kenteken1705x

De tolheffing op de doorgetrokken A15 tussen knooppunt Ressen en Babberich zal gaan via het fotograferen van kentekens.

Bekijk ook...
Tolbedrag op de A15 1,62 euro per keer
Gedeputeerde baalt van tolplan A15
'Geen harde afspraken over tol op A15'

Dat schrijft het ministerie van Infrastructuur in een wetsvoorstel waarin de tolheffing op de A15 en de Blankenburgtunnel bij Rotterdam wordt geregeld.

Ingetrokken
Daarin staat dat alleen op deze 2 wegen tol geheven kan worden. De bestaande wet, die tol op meer plekken mogelijk maakt, wordt ingetrokken.

Het ministerie wil op beide wegen werken met een 'free flow'-systeem, waarbij het verkeer niet hoeft te stoppen voor een slagboom. Auto's die over de weg rijden, worden gefotografeerd.

Internet
De bestuurder is zelf verantwoordelijk voor het betalen van de tol. Hij kan dat doen door op internet een account aan te maken, waarmee hij automatisch betaalt. Hij kan ook achteraf betalen via internet. Wie niet op tijd betaalt, krijgt een boete van 35 euro.

Het bedrijf dat de tol namens de overheid gaat heffen, stuurt niet eerst een rekening. Mensen worden er via grote borden langs de weg op gewezen dat het hier om een tolweg gaat.

Bron:  De Gelderlander

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Nederlanders moeten op het internet een account aanmaken om te kunnen betalen; bij niet betalen volgt een boete van EUR 35.
Hoe gaan ze buitenlandse kentekens natrekken en hoe gaan tolheffing incasseren?