A4 door Midden-Delfland dichtbij1086x

DEN HAAG - De decennia slepende aanleg van zeven kilometer A4 door Midden-Delfland is nagenoeg rond dankzij een extra injectie van 100 miljoen euro. Het geld is bedoeld voor natuur- en geluidsvoorzieningen zoals een overkapping van twee kilometer bij Vlaardingen en Schiedam, met daarop een park.
Voorwaarde is dat alle partijen zich scharen achter de overeenkomst, zei vrijdag een woordvoerster van minister Karla Peijs (Verkeer) na bestuurlijk overleg over de A4. Dan zouden volgende week vrijdag handtekeningen kunnen worden gezet en kan in 2008 eindelijk de schop in de grond. In 2013 zouden de eerste auto's er kunnen rijden.


Minister Peijs wilde voor de zomer afspraken doordrukken over het stuk weg tussen Delft en Schiedam, dat de drukke A13 moet ontlasten. Zij heeft nu volgens de Zuid-Hollandse gedeputeerde Martin Huls beloofd zich in te spannen om 70 miljoen euro extra te betalen, naast al eerder toegezegde 511 miljoen euro, mits er een akkoord ligt. Andere partijen, zoals de provincie Zuid-Holland (al goed voor 30 miljoen) en stadsregio Rotterdam, fourneren de resterende 30 miljoen.Met het geld is verder een aquaduct/ecoduct voorzien bij de Zweth en de Zuidkade en een verdiepte ligging van de snelweg in het landelijke gebied in combinatie met een geluidswering.


Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram