A6 afgesloten wegens ernstig ongeval bij snelheidscontrole68713x

Door een ongeval is de snelweg A6 tussen Lelystad en Almere-Buiten-Oost woensdagmorgen enige tijd afgesloten geweest, met een lange file als gevolg. Dat meldt de politie. Bij het viaduct Praamweg waren drie auto's op elkaar gebotst.

Hoewel de snelweg ter plaatse kaarsrecht is en er geen op- of afritten in de buurt zijn, stond er wel een snelheidscontrole achter een hectometerpaaltje verstopt. De voorste bestuurder zag de verstopte snelheidscontrole pas op het laatste moment en trapte daardoor op de rem. Bij het ongeval zijn twee mensen gewond geraakt, zij zijn naar het ziekenhuis in Lelystad gebracht. De brandweer en traumahelikopter moesten hiervoor uitrukken.

Zoals op de foto te zien is, ruimde de controlerende agent snel zijn radarapparatuur op. Terwijl de betrokken auto's nog niet eens afgesleept waren, werd dezelfde controleur even verderop, nabij de Hollandse Brug, alweer waargenomen en doorgegeven aan flitsservice.nl, de website die flitsmeldingen verzamelt en verspreidt onder radiostations.

Dat er ongevallen gebeuren ter hoogte van snelheidscontroles, is niet ongebruikelijk. Uit eerder onderzoek van flitsservice.nl bleek al dat er wekelijks ongevallen gebeuren bij snelheidscontroles. Sinds de politie geen analoge communicatie apparatuur meer gebruikt, maar is overgestapt op het C2000-netwerk, is dit echter nauwelijks nog te controleren.

Reportages van eerdere ongevallen veroorzaakt door snelheidscontroles:

Ongeval bij snelheidscontrole A7 thv Drachten
Ongeval bij snelheidscontrole A32 thv Weststellingwerf
Ongeval bij snelheidscontrole A1 thv Muiderberg
Ongeval bij snelheidscontrole A17 thv borchwerf


Snel inpakken en op weg naar zijn volgende locatie, even verderop.....

Bron:  Flitsservice.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram