Aanleg A4-zuid dichterbij





 

DEN HAAG - Een van de laatste ontbrekende stukken van de A4 tussen Bergen op Zoom en Dinteloord komt een forse stap dichterbij. Een Kamermeerderheid van CDA, VVD en LPF wil dat minister Karla Peijs (Verkeer) het stuk snelweg van ongeveer 19 kilometer zo snel mogelijk gaat aanleggen.



De partijen komen vandaag met een voorstel tijdens een debat in de Tweede Kamer om de zogeheten A4- zuid eindelijk tot een feit te maken. Eerder werd al besloten A4 Midden Delfland aan te leggen, zodat nagenoeg de gehele A4, een van drukste snelwegen van ons land, binnenkort compleet zal zijn.



Volgens CDA-Kamerlid Jan Mastwijk kan er 61 miljoen euro vrijgemaakt worden voor het nieuwe stuk asfalt. Daarnaast wil het CDA dat er meer werk gemaakt wordt van andere ontbrekende schakels in het hoofdwegennet zoals bijvoorbeeld de N18 en de A6/9.



De VVD is het hier volledig mee eens en wil dat de N33 in Groningen aangepakt wordt. De liberalen weten zich hier gesteund door een Kamermeerderheid van CDA en LPF.



Spitsstroken

Mastwijk wil nu dat de aanleg van enkele spitsstroken vertraagd wordt door een uitspraak van de Raad van State dat verkeersminister Peijs op die plekken kiest voor definitieve oplossingen. „Zoals bijvoorbeeld bij de stilgelegde aanleg van de spitsstrook op de A28 bij Zwolle”, aldus de christendemocraat. Eerder al liet Peijs doorschemeren hier voor een twee keer driebaansweg te willen kiezen. Mastwijk wil dat ook bij de overige stopgezette projecten andere oplossingen bekeken worden.



Voor het CDA zijn de snelwegen rond Utrecht een grote zorg voor de toekomst. „De snelwegen in de driehoek Utrecht-Hilversum- Amersfoort moeten snel onder de loep genomen worden”, aldus CDA’er Mastwijk. Nu wordt alleen aan de oostkant van Utrecht een spitsstrook aangelegd. Omdat de snelwegen hier zo dicht bij elkaar liggen en op elkaar effect hebben wil het CDA hier een geïntegreerde aanpak.

 
 
Bron: Telegraaf (login pagina)
 
  20-12-2004  


|

FlitsKaart