Aanpak van 'dodenweg' hard nodigx

De provincie Zuid-Holland ziet niet een twee drie mogelijkheden om de Wippolderlaan veiliger te maken. Gedeputeerde Houtman wil eerst analyses van de politie hebben die de toedracht van beide dodelijke ongelukken verklaren. Anderzijds wijst hij erop dat de weg aan alle eisen voldoet. "Hij is duurzaam veilig volgens ons."

Houtman vindt het te gemakkelijk alle verantwoordelijkheid bij de provincie te leggen. "De weg is ingericht om er tachtig kilometer per uur te rijden. Het rijgedrag dat automobilisten laten zien, past er echter niet altijd bij. Wij kunnen niet voorkomen dat iemand er 150 kilometer per uur rijdt. Als weggebruiker neem je dan onverantwoorde risico's", aldus de gedeputeerde.

De Wippolderlaan is een van de zogenaamde stroomwegen. Een lagere maximum snelheid heeft geen zin, maakt Houtman duidelijk, omdat de laan dan gaat 'concurreren' met andere wegen die geen doorgaande functie hebben. Daarom heeft het in zijn visie geen zin om te gaan denken aan verkeersdrempels of rotondes. "Ik heb geen idee hoe je de weg nog veiliger kunt maken."

In het overleg dat hij regelmatig met de politie heeft, zal het onderwerp snelheidscontroles opnieuw aan de orde komen, belooft hij.


Bron:  Haagsche Courant

Melder: Superkoerier

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Zelf ben ik op deze weg zeer goed bekend. De weg nodigt idd uit om harder dan 80 te rijden, vooral op het lange stuk. De kruispunten zijn allemaal beveiligd met RLC's en men houdt er al regelmatig snelheidscontroles.De oplossing zit daarom niet in nog meer snelheidscontroles, maar in infrastructurele aanpassingen. Vangrails zouden hier wellicht een oplossing kunnen betekenen. Het voorkomt in ieder geval dat je tegen een nare betonmuur aanrijdt als het misgaat.Als men dan toch zo nodig wil controleren, dan kan men het beste gaan staan vlak voor de flauwe bochten die in het traject zitten en niet dichtbij de gehaktballen bij het benzinestation. Die bochten zijn namelijk ook redelijk venijnig.Al met al ben ik benieuwd hoe ze dit varkentje gaan wassen...