Aantal korpsen dreigt CJIB targets niet te halen





 

Van een bron binnen het CJIB hebben we vernomen dat een aantal korpsen de targets voor dit jaar niet dreigt te halen. Het gaat hier om de targets met betrekking tot het aantal aan te dragen mulderzaken aan het CJIB. We hebben helaas geen informatie gekregen over welke korpsen nu een probleem hebben.



Het probleem is niet dat er minder mulderzaken dan vorig jaar aan het CJIB worden overhandigd (het tegendeel is waar), maar dat dit aantal minder hoog is dan de afspraken tussen het CJIB en de korpsen die voor dit jaar zijn gemaakt.



Vanuit het perspectief van de korpsen zijn er drie strategieën denkbaar hoe hier mee om te gaan:

1. Je verlies nemen.

2. De afspraken veranderen

3. Het aantal mulderzaken sterk verhogen



De eerste optie lijkt zeer onwaarschijnlijk, aangezien dit ook gezichtverlies voor de korpsleiding betekent. De tweede optie is een mogelijkheid, maar dan zullen de afspraken over dit jaar waarschijnlijk pas volgend jaar met terugwerkende kracht worden veranderd. Ook hierbij leidt de korpsleiding enig gezichtsverlies, maar minder ernstig dan bij de eerste optie.



De kans is groot dat de korpsen met een probleem voor de derde optie gaan en het aantal mulderzaken sterk gaat verhogen. Onze bron heeft bevestigd dat hiervoor ook de snelheidsovertredingen tot 30 km/h (voor sommige wegclassificaties 40 km/h) meetellen.



Aangezien flitsen een van de eenvoudigste manier is om Mulderzaken te genereren, dient de automobilist deze feestmaand dan ook rekening te houden met extra veel snelheidscontroles, bij voorkeur op locaties die niet zozeer de verkeersveiligheid dienen, maar wel de staatskas.



Indien je een snelheidscontrole tegenkomt, aarzel dan niet om te bellen met 033-2588753 om in te spreken waar men staat te flitsen. Natuurlijk kun je ook terecht op www.flitsservice.nl. Hier vind je ook informatie over waar op dat moment nog meer flitsers staan.

 
 
Bron: Bron: 
 
  12-6-2004  


|

FlitsKaart