Aantal ongevallen A67 neemt af, controles gaan door.754x

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten constateert dat het aantal ongevallen in de week van 14 tot en met 18 april op de rijksweg A67 rond Eindhoven wederom is afgenomen. Twee incidenten zorgden wel voor de nodige overlast op 16 en 17 april.

In deze week zijn 128 bestuurders met opvallende surveillances bekeurd voor uiteenlopende feiten. Niet dragen autogordel (24), niet handsfree bellen (15) en snelheid (14) kwamen het meeste voor. Bij de onopvallende surveillances zijn in deze week 74 bestuurders staande gehouden en 85 bekeuringen uitgeschreven. Snelheid (23) en handheld bellen (18) kwamen bij deze surveillancevorm het meeste voor. Eén rijbewijs is ingevorderd.

Teveel alcohol
In totaal hebben 870 bestuurders deze week een blaastest afgelegd. Acht bestuurders hadden teveel alcohol gedronken.

Over de kop
Bij de meldkamer van het KLPD kwamen zijn deze werkweek 2 incidenten gemeld die voor de nodige overlast zorgden. Op 16 april verloor een vrachtauto ter hoogte van Eindhoven een lading klei. De veroorzaker is aangetroffen en door de Verkeerspolitie gehoord. Op 17 april sloeg een busje ter hoogte van Someren over de kop en raakte één persoon gewond.

Controles gaan door
De Verkeerspolitie van het KLPD zal de verkeerscontroles voorlopig handhaven om het aantal overtredingen terug te dringen om daarmee de verkeersveiligheid op de A67 naar een hoger niveau te tillen.

Bron:  politie.nl

Melder: marcel

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram