Aantal verkeersdoden Europa daalt495x

Het verkeer op Europese wegen is vorig jaar veiliger geworden. Het aantal verkeersdoden in de Europese Unie is in 2008 gedaald tot circa 39.000. Dat is circa 10 procent minder dan de 43.000 in het jaar ervoor, meldde de Europese raad voor veilig verkeer ETSC dinsdag.
De organisatie vermoedt dat de daling een handje is geholpen door de recessie. Daardoor is er minder verkeer in veel gebieden.

Ondanks de daling stelt de ETSC dat de meeste EU-landen het doel missen om het aantal verkeersdoden in 2010 te halveren vergeleken met 2001. Tot dusver is de daling slechts 28 procent in plaats van 50 procent.

In Nederland zijn vorig jaar eveneens minder verkeersdoden gevallen. Hier kwamen toen 750 personen om het leven op de weg. Dat zijn er 41 minder dan een jaar eerder, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het ministerie van Verkeer en Waterstaat in april. Volgens minister Camiel Eurlings (Verkeer) heeft Nederland daarmee nu al het doel van 2010 gehaald. Hij streeft nu naar hooguit vijfhonderd verkeersdoden in 2020.

De Europese instelling ETSC presenteert maandag meer cijfers over het verkeer.

Bron:  Volkskrant

Melder: Maserati Teun
Dikke Leo

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram