Achtervolging gestaakt bij 260 km/h3589x

De politie heeft op de A16 ter hoogte van Dordrecht de achtervolging van een Fransman gestaakt toen die het gaspedaal intrapte tot 260 kilometer per uur.

Het incident vond gisternacht plaats tijdens een drugsactie. Vanwege de hoge snelheid achtte de politie het niet langer verantwoord de auto de achtervolgen. De Franse politie is geïnformeerd over het voorval en het kenteken.

Bij de drugsactie werden tien personen aangehouden. De betrokkenen hadden onder meer coca├»ne en amfetamine bij zich. In de wagen van een man en vrouw uit Belgi├ź trof de politie behalve 165 gram coca├»ne ook nog eens zevenduizend euro aan. Het duo werd aangehouden, de drugs en auto werden in beslag genomen. Een 17-jarige Belg had tussen zijn kleding brokken amfetamine verborgen. In andere kledingstukken zaten ook nog eens coca├»ne en hasj verstopt.

Een 33-jarige landgenoot had in zijn auto 107 mobiele telefoons en boodschappentassen vol adapters en opladers liggen. De man kon niet verklaren hoe hij aan de spullen kwam. Hij is opgepakt op verdenking van heling van de toestellen en accessoires.

Bron:  AD

Melder: Tomtector

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram