Actie tegen snelheidsduivelsx

VLISSINGEN - De politie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) houden met ingang van komende week snelheidscontroles houden in de provincie.Het ROVZ begint dan ook een campagne tegen snelheidsovertredingen. De poster die binnen de bebouwde kom wordt gebruikt, legt een verband met de regel dat verkeer van rechts voorrang heeft: een extra reden om kruisingen met gematigde snelheid te naderen. De poster voor de 80 km-wegen is ontworpen door Lieske Uitterhoeve van de Pontes-locatie Pieter Zeeman in Zierikzee.
Voor de controles zijn acht locaties uitgekozen. De campagne tegen te snel rijden duurt tot 24 november. De snelheidscontroles zijn met name gericht tegen automobilisten en motorrijders die meer dan dertig kilometer te hard rijden. Overtreders worden staande gehouden. Als zij meer dan vijftig kilometer te hard rijden, zal de politie het rijbewijs innemen.
De politie heeft acht locaties uitgekozen: N57 en N59 op Schouwen-Duiveland, de N254 Sloeweg op Walcheren, de Nieuwe Postweg op Tholen, de Oesterdam, de N252 Tractaatweg: Terneuzen-Zelzate, de N676 Oostburg-IJzendijke en de N8906 Zuiddorpe-Moerbeke.
Voor die wegen is gekozen na onderzoek. Daaruit is gebleken dat er op bepaalde tijden veel te hard wordt gereden. Wanneer de politie controleert is onduidelijk. Op de wegen wordt één à twee uur gecontroleerd.

Bron:  PZC

Melder: DrNomad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram