Agent getraind op identiteitsfraude





 

Politieagenten worden de komende jaren getraind om identiteitsfraude te herkennen. De kennis die de politie heeft over dergelijke fraude, kan zo beter worden ingezet, zei een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen donderdag naar aanleiding van berichtgeving in de GPD-kranten.

Identiteitsfraude kost de samenleving miljarden euro’s per jaar. Een stijging van het aantal als vermist opgegeven paspoorten, heeft volgens de politie te maken met identiteitsfraude. Vorig jaar werden 200.000 van deze documenten als vermist opgegeven, ongeveer 50.000 meer dan vijf jaar geleden.

Politiemensen moeten leren hoe ze fraude met identiteitsbewijzen kunnen herkennen. Als ze het niet vertrouwen, moeten ze kunnen terugvallen op een soort helpdesk aan het bureau, die snel kan controleren of de papieren horen bij de persoon die de agent op dat moment voor zich heeft.

,,Met extra training kunnen we de kennis van de ’gewone diender op straat’ opkrikken’’, aldus de zegsman. Volgens hem is het van belang dat de kennis die de afgelopen jaren is opgedaan, vooral bij de vreemdelingenpolitie, daarbij wordt ingezet. Op politiebureaus moeten voorzieningen komen waarmee bijvoorbeeld vingerafdrukken en foto’s kunnen worden genomen en gecontroleerd.

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  8-7-2008  


|

FlitsKaart