Agent voelt zich gepakt door top794x

De politietop heeft zich de woede van de eigen agenten op de hals gehaald. Terwijl de top enorme bedragen declareert, wordt op de werkvloer bezuinigd en dat valt bar slecht.

Dat zegt politievakbond ANPV in het AD. Volgens de bond voelen de agenten zich gepakt. Zo bleek gisteren dat het hoofd van de politieacademie Van Baal 680 kilometer per dag in rekening brengt voor zijn auto met chauffeur.

Bij de korpsen wordt juist flink bezuinigd, onder meer op recherchecursussen en rijopleidingen. Ook wordt overwerk niet meer uitbetaald. Er zou zelfs zijn bezuinigd op surveillancewagens, waardoor auto’s geleend moeten worden bij andere teams. En die voldoen niet aan alle veiligheidseisen.

De Raad van Hoofdcommissarissen reageert in het AD: "Het is aan korpsen te beoordelen wat toelaatbaar is bij kostenbesparingen." Woordvoerder Jos Hermans van de ANPV: "Politieagenten zijn van nature loyaal, daar worden ze op geaselecteerd. Maar het zit nu helemaal scheef. Ze staan met hun rug tegen de muur, nu hun veiligheid en die van de burgers in het gedrang komt.

Bron:  RTL Nieuws

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Laat nu de agenten maar eens in aktie komen. Het controleren op snelheid moet gestopt worden zodat ze eens aan het echte politiewerk toekomen.
Dat levert minder geld op voor de staatskas, maar zal wel bijdragen aan het verhogen van het respect.