Alcohol: 6252 testen, 53 mensen op de bonx

EINDHOVEN - Bij een grootscheepse alcoholcontrole in het kader van een landelijke actie heeft de politie 53 personen bekeurd. Tussen vrijdagavond zes uur en zaterdagmorgen vier uur nam de politie 6252 blaastesten af. Op 52 locaties werd er in de regio Brabant Zuid-Oost gecontroleerd.Negen automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren. Bij vier bestuurders werd een bloedproef afgenomen om het alcoholpromillage te kunnen vaststellen. Een automobilist weigerde mee te werken aan de test. Drie bromfietsers zijn bekeurd omdat ze te veel hadden gedronken. Het vastgestelde promillage varieerde van 0,5 tot 1,65 promille.

Later in het weekeinde trof de politie nog een aantal dronken bestuurders. Een 39-jarige Eindhovenaar moest zaterdag zijn rijbewijs inleveren, omdat hij met een alcoholpromillage van 1,3 achter het stuur zat.

In de nacht van zaterdag op zondag gingen in Eindhoven, Reusel, Veldhoven en Valkenswaard dronken automobilisten op de bon. Een 26-jarige Geldroppenaar met 1,4 promille botste op een zandpand bij de Sluisstraat in Geldrop tegen een slagboom.

Bron:  Eindhovens Dagblad

Melder: RegioMedia

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram