Alcoholcontrole: één procent aangehouden





 

(Novum) - Negentien mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden tijdens een grootschalige alcoholcontrole op de A15. De snelweg werd ter hoogte van Alblasserdam een groot deel van de avond en nacht afgesloten voor verkeer om 1900 automobilisten te controleren op het gebruik van alcohol, meldt de politie.



Vijftien personen hadden te veel gedronken. Vier mensen bliezen onder de strafbare grens en konden hun weg vervolgen. Acht verdachten betaalden direct boetes van 220 tot 480 euro. Zeven anderen, die niet konden of wilden betalen of recidivist waren, worden gedagvaard. Drie bestuurders waren al eens eerder aangehouden voor het rijden onder invloed.



Vier deurwaarders van de Belastingdienst controleerden de passanten op achterstallige motorrijtuigenbelasting. Drie automobilisten betaalden ter plekke hun schuld af. Twee andere automobilisten moesten hun auto achterlaten.



De politie Zuid-Holland-Zuid organiseert jaarlijks een grote alcoholcontrole. Verkeersassistenten en vrijwilligers waren ruimschoots aanwezig om de automobilisten een blaastest af te nemen. De afsluiting van de snelweg leidde op enkele momenten tot een korte file op de A15. De meeste automobilisten reageerden volgens de politie positief op de controle.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  19-8-2006  


|

FlitsKaart