Amsterdam Anders wil tolheffingx

Milieupartij Amsterdam Anders wil in navolging van de Britse hoofdstad Londen een tolsysteem invoeren waarmee het autoverkeer naar Amsterdam wordt ontmoedigd en een tweede Coentunnel overbodig wordt. Uit de opbrengsten moet volgens de Amsterdamse partij het openbaar vervoer worden verbeterd.

De partij denkt dat het autoverkeer door de tolheffing met tenminste 25 procent zal afnemen. Met het vrijgekomen geld, de partij rekent op ongeveer 100 miljoen euro per jaar, kunnen sneltrams naar buurgemeenten worden gerealiseerd. Amsterdam Anders dient over twee weken in de Amsterdamse gemeenteraad een voorstel voor tolheffing in.

Bron:  Nieuws.nl

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

De gemeenteraad van amsterdam bestaat uit 45 zetels. Als PvdA (15 zetels), Groen Links (6 zetels), SP (4 zetels) en Amsterdam Anders (1 zetel) voor dit voorstel stemmen behaalt men een ruime meerderheid van 26 zetels. In dat geval kunnen de Mokummers en iedereen die er werkt zijn borst alvast nat maken. Ik hoop van harte dat een van deze partijen zo slim is om de bereikbaarheid van de stad en de vrije wil van de automobilist in het achterhoofd te houden en tegen dit belachelijke voorstel zal stemmen.