Amsterdams Korps wil af van onzin-boetes.1673x

Het Amsterdamse politiekorps wil af van de onzinnige boetes die overijverige leerling-agenten schrijven.

Het gaat vooral om studenten die milieudelicten moeten bestraffen. Zij hebben nu een dvd opgestuurd gekregen met specifieke instructies over zinvolle bekeuringen. Een voorbeeld van een boete die de korpsleiding een doorn in het oog is, is de bekeuring voor de speurtocht naar een vermist huisdier. Daarbij wordt geregeld gebruik gemaakt van briefjes die met een punaise aan bomen worden geprikt. Onlangs nog kreeg een vrouw daarvoor een boete. Schade toebrengen aan het milieu, was het argument dat de jonge agenten gebruikten. De dvd moet een einde maken aan zulke ongewenste bonnen.

Examen

De dvd is samengesteld door de Amsterdamse Politie Academie en Bureau Milieu Criminaliteit. Doel is om de aanstormende agenten die in hun tweede jaar of verder zitten, bekend te maken met milieuovertredingen. De onzinbekeuringen vinden hun oorsprong bij een examen dat studenten moeten afleggen. De lessen over milieuovertredingen zijn aan het einde van de politieopleiding. Daarna volgt het examen van de zogenoemde proeve milieu.

Voordat dat examen mag worden afgelegd, moeten studenten een x-aantal bonnen hebben uitgeschreven. Om aan die eis te voldoen, wordt soms voor de gekste zaken een bekeuring uitgedeeld.

Cruisen

Waar studenten bijvoorbeeld onterecht voor schreven, was het cruisen in Amsterdam-West. Op de Oeverlanden is een aangewezen locatie waar homo’s elkaar ontmoeten. De studenten deelden boetes uit omdat de mannen schade aan de bosjes zouden toebrengen. Dat mag dus niet meer, stelt de korpsleiding. De dvd toont ook situaties waar de leerling-dienders juist wel tegen moeten optreden, zoals vissen met levend aas, een café dat met de deuren open voor geluidsoverlast zorgt of lege potten verf en accu’s op de stoep bij een bedrijf. Ook wordt ze op het hart gedrukt te letten op het afsteken van vuurwerk. Deze bonnen kunnen ze voornamelijk in december en januari schrijven, maar tellen wel mee voor het examen dat een paar maanden later dient te worden afgelegd.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Engeland-vaarder

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Dit zal vermoedelijk ook gelden voor de leerlingen van de Amsterdamse Politie Academie. Ook zij moeten eerst onzinboetes leren schrijven alvorens het diploma te krijgen.