ANWB opent meldpunt maximumsnelheid3346x

De ANWB heeft een meldpunt geopend waar automobilisten kunnen reageren op de nieuwe maximumsnelheden die sinds het weekeinde van kracht zijn.

Sinds zaterdag mag er op een groot deel van de Nederlandse snelwegen 130 kilometer per uur worden gereden.

Naar verwachting van de ANWB zal het voor veel automobilisten niet altijd duidelijk zijn hoe hard ze mogen rijden. Bij de nieuwe 130-wegen worden borden weggehaald, en bij 120-wegen worden nieuwe borden geplaatst.

Uitzondering
Bovendien gelden op veel wegen uitzonderingen, zoals aangepaste snelheden overdag of juist in de nacht. Die worden weer gecommuniceerd via onderborden.

De ANWB roept automobilisten op onduidelijke situaties te melden via een e-mailadres. Per mail kunnen chauffeurs ook hun mening over de nieuwe maximumsnelheden achterlaten.

De meldingen worden uiteindelijk aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Bron:  Nu.nl

Melder: Asfaltvreter

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Wettelijk is nu de maximumsnelheid op autosnelwegen 130 Km/u, met een woud aan borden (al dan niet met onderborden) die de afwijkingen regelen.

Het was veel beter geweest als overal 130 km/u gereden kon worden, behalve waar het echt niet zou kunnen wegens de verkeersveiligheid. Het gedoe met de onderborden schept alleen maar onduidelijkheid.