Auto geniet voorkeur





 

Ruim de helft van de Nederlandse reiziger beschouwt de auto als het meest punctuele en betrouwbare vervoermiddel. Daarmee stelt de Nederlander meer vertrouwen in de heilige koe dan andere Europeanen.



Het gemiddelde vertrouwen onder Europese reizigers in de automobiel ligt op 44 procent. Dat blijkt uit een enquête onder vijfendertighonderd inwoners van België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en Engeland van onderzoeksinstituut Thalys Explorer.

Het vliegtuig en de trein beschouwt de Nederlandse reiziger als minder betrouwbaar. Een kwart zegt er op te vertrouwen al vliegend op tijd op de plaats van bestemming aan te komen, en 14 procent denkt dat te bereiken via het spoor.



Dat steekt schril af tegen de 57 procent die vertrouwen stelt in de auto volgens Thalys Explorer. ,,Blijkbaar zijn we zo gewend files in de reistijd in te calculeren, dat deze dagelijkse verkeersopstoppingen geen invloed meer hebben op onze perceptie van punctualiteit'', concludeert het onderzoeksinstituut.



Naast betrouwbaar vindt de Nederlander de auto bovendien het meest praktisch (71 procent) en aangenaam reizen (zestig procent). Bij het laatste worden als voornaamste positieve eigenschappen genoemd: de snelheid, vrijheid en het zitcomfort die het vervoermiddel met zich meebrengt.



Alleen op het gebied van milieuvriendelijkheid scoort de heilige koe een stuk slechter dan de trein. Bijna tachtig procent ziet de trein als het 'groenste' vervoermiddel, tegen eentiende de auto en zes procent het vliegtuig.

 
 
Bron: Zo Goed Als Nieuw
 
  11-6-2002  


|

FlitsKaart