Auto's in de sloot door radarcontrole





 

OLDEHOLTWOLDE - Radarcontroles zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te waarborgen. Op de A32 bij Wolvega had een flitscamera gistermorgen het omgekeerde effect. Het resultaat: twee auto's de sloot in, waarvan één totaal vernield. De twee bestuurders kwamen met de schrik vrij.
Een 21-jarige autobestuurder uit Venhuizen reed in de richting Leeuwarden, schrok van de flitscamera en ging, aldus de politie, "vol in de remmen". De bestuurder achter hem, 21 jaar en uit Havelte, schrok daarvan. Hij reageerde te laat en een aanrijding was het gevolg. De voorste auto moest worden afgevoerd naar de sloop.



Volgens politiewoordvoerder Harry Oenema heeft de Venhuizenaar met "in behoarlike snelheid" over de A32 gereden. Hij móest dus wel remmen om een bon te ontlopen.



Een ooggetuige houdt er een andere lezing op na. Op www.flitsservice.nl, het digitale platform voor flitscamerahaters, meldt hij dat de eerste chauffeur zich netjes aan de snelheid hield. Zijn conclusie: "Het ongeluk is wat mij betreft het resultaat van een volstrekt zinloze snelheidscontrole. De verkeersveiligheid op de A32 is er zeker niet beter op geworden."



Hij schrijft bovendien dat de agent die de camera in de gaten moest houden, niets van het ongeluk heeft gemerkt. Hij zou op dat moment hebben zitten te suffen in z'n dienstauto. De twee bestuurders en ook enkele automomilisten die waren gestopt, moesten hem wijzen op de ravage die was ontstaan.

 
 
Bron: Leeuwarder Courant
 
  8-4-2003  


|

FlitsKaart