Automobilist fotografeert flitsende agent uit rancune





 

GROENEKAN - De bekeurder geflitst. Dat overkwam een agent die dinsdagmiddag een snelheidscontrole op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan hield.

Een man die werd geflitst kwam terug, fotografeerde zelf de agent en verzekerde hem de foto op internet te zetten. Volgens Mieke Kort, woordvoerster Bureau Verkeer Onder Controle, worden agenten geregeld zelf gefotografeerd. Uit racune.

De verkeersdienst en ook de politie benaderen het fotograferen van medewerkers en het op internet verspreiden vooralsnog luchtig, zegt Kort. ,,Er zijn clubs die tegen flitspalen zijn of tegen verkeerscontroles en die hebben hun eigen website. We gaan daar niet dagelijks op kijken of we erop staan en zolang het niet echt beledigend is voor de agent, ondernemen we geen actie.’’

Bij de snelheidscontrole in Groenekan werden 855 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Van hen overschreden 108 de limiet van 50 kilometer per uur. De verkeerscontroles in het buitengebied worden grotendeels uitgevoerd door het Bureau Verkeer Onder Controle.

,,Wij gaan niet zomaar ergens controleren, het gaat om plekken waar veel ongelukken gebeuren of waar klachten van omwonenden vandaan komen,’’ aldus Kort. Als bij een controle tien procent of meer te hard rijdt, is dat fors, stelt ze.

 
 
Bron: Utrechts Nieuwsblad
 
  27-8-2004  


|

FlitsKaart