Automobilist moet bloeden





 

De automobilist moet bloeden voor de stakingen bij de politie. Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil eerdere tekorten terugdringen die mede ontstonden door de stakingen en is daarom van plan meer verkeersboetes binnen te halen.

Per jaar moet er 20 miljoen euro meer binnenkomen aan boetes, blijkt uit de begroting. Daarin staat te lezen dat er extra maatregelen zijn genomen om het aantal prenten weer te verhogen.

Zo zijn er digitale flitspalen neergezet, worden er extra agenten op de verkeershandhaving gezet en op provinciale wegen komen er meer trajectcontroles. "Deze maatregelen zullen de komende jaren effect hebben op het terugbrengen van het meerjarige tekort", geeft het ministerie toe.

Dat er eerder een dip ontstond in het aantal verkeersboetes, is onder meer te wijten aan de stakingsacties bij de politie. Die schreven vorig jaar geen boetes uit en daardoor ontstond een tekort dat nog steeds opgelost moet worden.

Netter rijden
Het ministerie noemt echter ook files, het weer en "nalevingsgedrag van weggebruikers" als reden voor minder opbrengst uit boetes. Wie denkt dat het nu feest is bij Justitie omdat automobilisten netter rijden, ziet dat verkeerd. Er wordt dus juist nagedacht hoe dit "tekort" kan worden verholpen.

Bij Veiligheid en Justitie komt er in totaal geld bij maar er moeten meerdere van dit soort oude tekorten worden opgelost.

Poll op de website van de Telegraaf.

 
 
Bron: de Telegraaf
 
  21-9-2016  


|

FlitsKaart