Automobilist raakt rijbewijs na een dag al kwijtx

VLISSINGEN - Een 21-jarige Vlissingse automobilist is in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn woonplaats zijn een dag oude rijbewijs kwijtgeraakt. Hij zat met te veel drank op achter het stuur.

De politie hield de jongeman vrijdagavond tegen half acht aan. Een blaastest resulteerde in een rijverbod van drie uur. Toevalligerwijs werd hij na afloop van die tijd elders in Vlissingen opnieuw met zijn auto met een alcoholcontrole geconfronteerd. De Vlissinger verklaarde toen niets meer gedronken te hebben sinds zijn rijverbod van kracht werd.

Een blaastest wees echter uit dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Hij kon daardoor zijn rijbewijs, dat hij juist de vorige dag had gehaald, alsnog inleveren.


Het apparaat waarmee de verkeersveiligheid écht wordt gecontroleerd, de zogenaamde Dräger, afgeleid van de naam van de fabrikant.

Bron:  Nu.nl

Melder: De Nachtkoerier

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Tja, als je zo dom bent dat je na een dag al niet meer weet wat je geleerd hebt en met je zatte hersenen achter het stuur gaat zitten vraag je om ongelukken. Wij kunnen met deze jongeman dan ook absoluut geen medelijden hebben.