Automobilist wil informatie over snelheid





 

AMSTERDAM - Automobilisten willen meer informatie over de maximumsnelheid op de wegen. Dat zegt de ANWB dinsdag in het Algemeen Dagblad na onderzoek onder 750 leden. Ongeveer 85 procent van de deelnemers vond de informatie over de maximumsnelheid niet goed.



De deelnemers in zes provincies reden een vaste route en moesten daarna onduidelijkheden aangeven.



De onduidelijkheid rond de maximumsnelheid komt volgens de ANWB door de snel wisselende snelheidslimieten. Niet elke provinciale weg heeft als limiet tachtig kilometer per uur en binnen de bebouwde kom wordt de standaard vijftig kilometer per uur afgewisseld met 30-kilometerzones.



Verwarring



De maximumsnelheid herhalen zou een oplossing kunnen zijn, zegt ANWB-woordvoerder Ton Hendriks in de krant. Ook het laten staan van het 50-kilometerbord onder de plaatsnaamborden is een optie. "Veel gemeenten halen het bord weg", zegt Hendriks. "Hierdoor raken veel automobilisten in verwarring."



Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO zegt in de krant dat wegbeheerders niet moeten overdrijven met het plaatsen van borden. "Borden moeten in een fractie van een seconde helder zijn."

 
 
Bron: Nu.nl
 
  8-8-2006  


|

FlitsKaart