Automobilisten blijven beperking A9 negeren





 

Veel automobilisten negeren nog steeds de snelheidsbeperking die geldt in verband met werkzaamheden op de A9 ter hoogte van Uitgeest. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) constateerde tijdens een controle dinsdag weer veel overtredingen.

Van de 8120 passanten reden er ruim negenhonderd harder dan de toegestane snelheid van 70 kilometer per uur. Dat meldde het KLPD woensdag.

16 automobilisten werden dinsdag direct staande gehouden. De politie Kennemerland vorderde twee rijbewijzen in van bestuurders aan die meer dan 49 kilometer per uur te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 129 kilometer per uur.

Twee personen stonden gesignaleerd en moesten direct een geldboete voldoen. Een 75-jarige man uit IJmuiden reed tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid en mocht niet meer verder rijden.

De controle op de snelweg vond dinsdag plaats tussen 08.30 en 13.15 uur.

Op 24 januari constateerde het KLPD bij de vijfduizend voertuigen die voorbijreden, 2500 hardrijders. Twee weken eerder reden van de 6600 gecontroleerde automobilisten 2360 mensen harder dan 70 kilometer per uur.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  2-10-2011  


|

FlitsKaart