Automobilisten met laserschild moeten voorkomen





 

LEEUWARDEN (ANP) - Automobilisten die de politie heeft betrapt met een laserschild in de auto, kunnen binnenkort een oproep van de rechtbank verwachten. De zaken zijn een tijd aangehouden in verband met een onderzoek door TNO in opdracht van justitie.



Het onderzoeksinstituut concludeerde dat het laserschild een belemmering is voor de snelheidscontroles. Op 22 maart staan twee automobilisten terecht bij de politierechter in Amsterdam.



Advocatenkantoor Anker en Anker uit Leeuwarden heeft veel kritiek op het TNO-rapport. Volgens advocaat Wim Anker bevordert het laserschild de verkeersveiligheid juist. Het apparaat geeft namelijk een piepje zodra men te dicht op de voorligger komt. Anker verwijt TNO dat het instituut het apparaat niet in de praktijk heeft getest.



Daarnaast verbaast het de advocaat dat het onderzoeksinstituut geen reconstructie heeft gedaan van de metingen via de lasergun. Volgens de advocaat zijn deze metingen niet altijd betrouwbaar. Tijdens de strafzittingen voor de politierechter in Amsterdam wil Anker daarom alsnog een reconstructie laten plaatsvinden.



Officier van justitie K. Spee wil dat er aan het eind van het jaar een wet komt die alle apparatuur die waarschuwt voor snelheidsmetingen verbiedt. De advocaten van Anker en Anker beweren echter dat er eerst meer onderzoeken moeten komen voordat er een nieuwe wet komt.

 
 
Bron: ANP
 
  3-5-2002  


|

FlitsKaart