Bestuurster drinkt zich bijna dood





 

LELYSTAD (ANP) - Een 59-jarige automobiliste uit Almere is in januari aangehouden met zoveel drank op dat ze eigenlijk dood hadden moeten zijn. Met 1450 microgram, bijna zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar lijf, reed ze volgens de politie hortend en stotend door haar woonplaats. Daarvoor moest ze maandag verschijnen bij de politierechter in Lelystad. Die gaf de vrouw onder meer twee jaar rijontzegging.



De rechter was verbaasd over het enorme promillage alcohol dat de vrouw in haar bloed had. "Dit hebben wij nog nooit meegemaakt. De meeste mensen die deze hoeveelheid drinken, zijn klinisch dood", merkte zij op. Volgens haar is het een wonder dat de Almeerse bij haar aanhouding nog bij bewustzijn was, laat staan in staat was een auto te besturen.



De Almeerse ontkende overigens veel gedronken te hebben voor haar aanhouding. Zij denkt dat de grote hoeveelheid alcohol in haar lijf te maken heeft met een slecht functionerende lever. "Ik drink elke avond twee tot drie slaapmutsjes, zo ook die week voordat ik werd opgepakt. Door spanningen had ik last van mijn lever. Waarschijnlijk is daardoor de alcohol in mijn lichaam niet afgebroken", opperde zij.



De openbaar aanklager eiste hoe dan ook een rijontzegging van twee jaar en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De politierechter maakte daar een rijontzegging van twee jaar van en een voorwaardelijke celstraf van vier weken van.

 
 
Bron: ANP
 
  27-5-2003  


|

FlitsKaart