Beuningen wil lagere snelheid op deel A73x

BEUNINGEN - Beuningen heeft Rijkswaterstaat verzocht de maximumsnelheid op de snelweg A73 tussen knooppunt Ewijk en Neerbosch terug te brengen tot 100 kilometer per uur. Zo wordt de luchtvervuiling van het toekomstige deel van de wijk Beuningse Plas teruggedrongen.

Bijkomend voordeel is volgens het Beuningse college van burgemeester en wethouders dat de verkeersveiligheid op het traject wordt vergroot. Wethouder Van Beuningen: "Rondom beide knooppunten zijn meerdere afslagen. Je moet als weggebruiker extra opletten. Hoe lager de snelheid, hoe meer tijd je hebt om na te denken."

Het oudste gedeelte van de ruim opgezette wijk Beuningse Plas, ten zuiden van het dorp, is iets meer dan vijf jaar oud. De nieuwbouw van het zuidelijk deel van de wijk staat op het punt van beginnen. Als eerste wordt het Ganzeneiland, dat bestaat uit dertien vrijstaande woningen, ingericht. Er zijn vijf woningen verkocht. Als dat er zeven zijn, dan begint de aannemer.

Bron:  De Gelderlander

Melder: Joost J.

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Wat is dit nou weer voor onzin? De automobilist moet weer wijken, omdat een gemeente een nieuwe wijk wilt aanleggen! In plaats van dat we problemen oplossen, maken we ze alleen maar. Justitie staat al te trappelen om ook daar de melkkoe trajectcontrole te plaatsen om het af te dwingen. Over 10 jaar moet de snelheid vervolgens terug naar 80, want oh oh die nieuwe bewoners die er zelf voor kiezen om langs een snelweg te wonen, hebben zo'n geluidsoverlast. Hoe krom kan je zijn in dit land...