Boete voor bellen met aansteker2200x

Een 49-jarige man uit Heiligerlee (Groningen) heeft een boete gehad van 150 euro omdat politieagenten dachten dat hij aan het bellen was in zijn auto. In plaats daarvan probeerde de man een sigaret aan te steken...

Hendrik Fens gebruikte daarvoor een lange gas-aansteker. Terwijl hij hardnekkig probeerde het ding aan de praat te krijgen werd hij door de politie tot stilstand gemaand.

"Ik dacht dat mijn lampen verkeerd waren afgesteld ofzoiets, maar tot mijn stomme verbazing beweerde de politie dat ik in de auto had zitten bellen. Ze zeiden dat ik de telefoon in mijn rechterhand hield. Toevallig ben ik linkshandig, maar de agenten hielden vol. Ik heb de agent in kwestie meteen aangeboden met hem mee te gaan naar Hans Anders, om een bril voor hem te kopen", zegt Fens tegen Dagblad van het Noorden.

De man kreeg een bekeuring van 150 euro. "Als ik écht had zitten bellen, ben ik sportief en betaal gewoon. Maar als deze acceptgiro op de mat valt, dien ik een bezwaarschrift in."

Bron:  De Telegraaf

Melder: Engeland-vaarder

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Als een politieagent ziet dat je iets in je hand hebt, weten zij al zeker dat het een GSM is. Je kan praten als Brugman, maar een agent heeft geen oren gekregen om daar naar te luisteren.

De enige gedachte van de agent is: "Zo weer eentje voor mijn quotum. Op naar de het volgende slachtoffer die we een bekeuring kunnen aannaaien".