Bonnenregen op de loer: Brabant krijgt nog eens 38 digitale flitspalen1880x

Op 38 plaatsen in Oost-Brabant worden wegen eind januari uitgerust met nieuwe digitale flitspalen. Dat maakt de politie bekend. In heel Nederland worden verouderde flitspalen de komende jaren vervangen door digitale exemplaren.
Eind januari worden er 38 nieuwe geplaatst in Oost-Brabant. Binnenkort komen er in Tilburg ook twee.

Bonnenregen in Waalre
Er stonden er al twee op de N69 bij Waalre. Die flitspalen leidden de afgelopen tijd tot een ware bonnenregen en woedende reacties. Sommige mensen kregen voor duizenden euro’s aan boetes op de deurmat. Het OM vond dat de flitspalen niet goed genoeg waren aangekondigd. De politie wil dat nu beter doen, door de locaties vooraf te publiceren.

De nieuwe flitspalen staan volgens de politie dag en nacht aan en kunnen overtredingen sneller verwerken. In de oude flitspalen zit vaak nog een soort fotorolletje dat eerst ontwikkeld moet worden. De 38 nieuwe flitspalen komen op wegen in Oost-Brabant.

Kaartje
Het gaat om elf flitspalen in Helmond, twaalf in Eindhoven, drie in Geldrop, tien in Den Bosch en Oss en een in zowel Vught als Nuenen. In Tilburg gaat het om twee flitspalen. Hier zie je waar de nieuwe flitspalen precies staan.

Omroep Brabant schreef eerder: 15.000 euro aan flitsboetes in Aalst voor man uit Lommel

15.000 euro. Dat is het totaalbedrag aan flitsboetes wat een man uit Lommel heeft betaald. De man is 's nachts keer op keer geflitst door de nieuwe flitspalen op de N69 in Aalst. Die palen staan daar sinds afgelopen november.
Hij dacht dat de maximum snelheid daar tachtig was, terwijl dat vijftig kilometer per uur is. Hij heeft het enorme bedrag al betaald en zegt dat hij er helemaal klaar mee is.

Bonnenregen
Ondertussen is de bonnenregen van de nieuwe flitspalen nog niet voorbij. Vooral in Valkenswaard krijgen veel mensen die dagelijks over de N69 rijden nog steeds verkeersbonnen. Bij sommige automobilisten is de schade al opgelopen tot bedragen van tussen de duizend en drieduizend euro.

Op een speciaal aangemaakte Facebook-pagina klagen vooral mensen uit Valkenswaard over de aanhoudende bonnenregen. De klacht is dat er veel te veel tijd zit tussen het moment dat de overtreding is begaan en het tijdstip waarop de eerste boete binnenkomt. In de meeste gevallen is dat een maand. Sommige verkeersovertreders hebben een advocaat ingehuurd om de boetes aan te vechten.

Oproep aan burgemeesters
Op Twitter lieten de burgemeesters van Waalre en Nuenen weten, dat ze ook geflitst zijn in Aalst. Hidde Dijkstra, die de Facebook-pagina voor lotgenoten is begonnen, heeft een beroep gedaan op de burgemeesters van Valkenswaard en Waalre om de bezwaren tegen de bonnenregen te ondersteunen.

Bron:  Omroep Brabant

Melder: Maserati Teun

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel met Whatsapp Deel met Telegram