Brabantse verkeerscontrole: ruim 450 boetes





 

BREDA - De politie heeft woensdag tijdens een verkeerscontrole op tientallen plaatsen in Midden- en West-Brabant 457 bestuurders bekeurd. Door rood rijden was de meest voorkomende overtreding, in totaal werden daarvoor 184 mensen voor bekeurd. Onder hen waren enkele fietsers en bromfietsers. Aan de actie, die tussen 13.00 en 21.00 uur plaatshad, werkten volgens de politie tachtig agenten mee.



Dat heeft de politie gemeld. Ook 82 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen. Voor diverse andere overtredingen, zoals te snel rijden en het niet dragen van een helm of gordel, slingerde de politie nog eens 191 bestuurders op de bon.



Ongevallen



Rijden door rood licht en het niet handsfree bellen zijn volgens de politie overtredingen die hoog op de lijst van oorzaken van ongevallen staan. In de regio Midden- en West-Brabant gebeurden vorig jaar 246 aanrijdingen waarbij rijden door rood licht de hoofdoorzaak was. Daardoor kwamen twee mensen om het leven en raakten 73 mensen gewond.



Cijfers over het niet handsfree bellen als aanwijsbare oorzaak voor aanrijdingen zijn volgens de politie nog niet bekend. Maar naar schatting vallen er in Nederland jaarlijks 400 slachtoffers door mobiel bellen tijdens het rijden, waarbij het voor veertig mensen fataal afloopt.

 
 
Bron: NU.nl
 
  25-11-2004  


|

FlitsKaart