Brommerboete verscheurd dankzij eigen gsm-filmpje





 

HEEMSTEDE - Met behulp van een filmpje, gemaakt met zijn mobieltje, heeft Eric Roest de rechter in Haarlem ervan kunnen overtuigen dat twee medewerkers van politie Schiphol de snelheidscontrole van zijn brommer hebben gemanipuleerd.



De 50-jarige bagagemedewerker reed vorig jaar augustus met zijn tweewieler in de Haarlemmermeer toen hij werd ingehaald door een politiewagen en tot stoppen werd gedwongen. Volgens de agenten reed Roest 75 kilometer per uur waar 45 kilometer is toegestaan.



Op een rollenbank werd even verderop zijn tweewieler getest. De agenten stelden vast dat de brommer 66 kilometer per uur kon halen.



"Onzin", volgens Roest, die direct grote vraagtekens zette bij de wijze waarop de test was uitgevoerd. Zo zat de agent niet op de brommer tijdens de test maar stond hij met zijn beide voeten op de grond, wat aanzienlijk in weerstand scheelt. Ook waren er geen verplichte koelinstallatie en steunpaal gebruikt, terwijl de wet dat wel voorschrijft.



Roest werd echter voor 90 euro op de bon geslingerd.



De Heemstedenaar, voor wie vaststond dat hij niet te hard had gereden, besloot het er niet bij te laten zitten en tekende bezwaar aan tegen de opgelegde straf. De officier van justitie schoof alle argumenten van Roest echter terzijde.



Daarop besloot Roest naar de rechter te stappen. En die was snel overtuigd van diens onschuld toen hij het filmpje had gezien dat Roest met zijn mobiele telefoon had gemaakt toen zijn brommer op de rollenbank werd getest. Uit de beelden bleek dat de agent inderdaad met zijn benen op de grond stond en niet, zoals hijzelf meldde in zijn proces-verbaal, op zijn collega had geleund. "Die agent heeft gewoon meineed gepleegd, maar gelukkig kon ik met behulp van mijn mobieltje aantonen dat hij gelogen had en dat de test niet goed was uitgevoerd", aldus Roest, die eerder met succes een vermeende snelheidsovertreding met zijn auto aanvocht. "Als burger verlies je het in dit soort situaties bijna altijd. Gelukkig had ik nu mijn eigen bewijsmateriaal. Ik adviseer iedereen om voortaan alles op film vast te leggen. Het is mijn geluk geweest."


 
 
Bron: De Telegraaf
 
  28-9-2006  


|

FlitsKaart