Brusselse verkeersagent gaat liever roken





 

BRUSSEL - De extra verkeersagenten die Brussel van de eeuwige files moesten verlossen, lopen de kantjes ervan af. De korpsleiding ziet verkeer regelen als strafwerk. Onaanvaardbaar vindt Celine Delforge, lid van het Brusselse regioparlement voor de Franstalige groenen.



"Zodra het regent zijn ze nergens meer te zien", klaagt Delforge. Enkele jaren geleden trok de regioregering geld uit voor extra verkeersagenten op de belangrijkste kruispunten om de files te verminderen.



Respect



Veel helpt het niet. "Liever draaien ze een shagje op afstand dan bonnen uit te schrijven", bromt de politica. "Hoe kun je nou verwachten dat mensen verkeersregels respecteren als de politie haar werk toch niet doet?"



Prioriteit



Hoofdverantwoordelijke voor de problemen met de kruispuntagenten zijn volgens de politica de gemeenten. Zij mogen het extra geld besteden aan politievolk maar roepen hun beste politiemannen van de straat als er urgentere dingen aan de hand zijn. Als de gemeenten het verkeer meer als een prioriteit gaan zien maken ze er volgens Delforge vanzelf meer gemotiveerde mankracht voor vrij.



De Brusselse verkeersminister Smet heeft inmiddels laten weten wel iets te zien in de oprichting van een apart korps voor Verkeerspolitie.

 
 
Bron: NU.nl
 
  26-5-2005  


|

FlitsKaart