Burgemeester bepaalt plek flitsauto963x

In Rijnwaarden in Gelderland heeft burgemeester Mark Slinkman het voor elkaar gekregen dat hij voortaan kan meebepalen waar snelheidscontroles dmv flitsauto’s en laserguns gehouden gaan worden.

Dat is de uitkomst van overleg tussen Slinkman en het politiekorps Gelderland-Midden. De burgemeester had een paar weken geleden geen goed woord over voor de in zijn ogen doelloze en kasspekkende snelheidscontrole op het 60-kilometergedeelte van de Batavenweg in Lobith. Die plek was volgens hem alleen maar geschikt om in korte tijd ongezien een behoorlijk aantal automobilisten te bekeuren.

„En dit terwijl minister Opstelten de bonnenquota al in november vorig jaar in de ban heeft gedaan”, reageerde hij.Het ongenoegen van de Rijnwaardense burgemeester was des te groter omdat hij voor de gewraakte snelheidscontrole herhaaldelijk diverse gevaarlijke situaties elders in zijn gemeente had aangekaart bij de politie.

Die verzoeken om controles werden tot zijn teleurstelling terzijde gelegd, ook toen de wijkagent Slinkmans standpunt binnen het korps kracht had bijgezet.In een onderhoud met districtschef Erik Bomhof heeft Slinkman zijn onvrede toegelicht en zijn de plooien gladgestreken.

„De districtschef en de burgemeester zijn het erover eens dat de flexibele inzet van het verkeershandhavingsteam daar wordt ingezet waar afwijkend verkeersgedrag ook de gevaarlijkste situaties oplevert, en pas daarna bij resterende controlecapaciteit ook op andere weggedeeltes”, laten de twee in een gezamenlijke verklaring weten

Slinkman is opgelucht met de gemaakte afspraken. „We zijn het nu gelukkig inhoudelijk eens: eerst de gevaarlijke situaties, daarna de overige punten”, zegt hij. ,,Voorlopig houd ik zelf een lijstje bij van gevaarlijke plekken, die naar mijn mening moeten worden gecontroleerd. Als ik merk dat de politie en ik op een lijn zitten, laat ik het weer volledig aan de politie over.”

Bron:  de Telegraaf

Melder: Ronver

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram