Camera op motor van politie trilt kapot1582x

FLEVOLAND - Het wil niet vlotten met de videomotor van de Flevolandse politie. Die zou als ondersteuning de weg op gaan voor de videoauto van het Verkeersteam van het Flevolandse korps. Maar de video aan boord van de snelle motor kan het werk niet aan.
Woordvoerder Evert Onink van het Verkeersteam vindt het spijtig dat het niet wil werken. Oorzaak is waarschijnlijk het rammelen en schudden - met name bij hoge snelheden - van de motor. De videoapparatuur is daar gevoelig voor. En zonder camera is de specialiteit van deze vorm van surveillance niet echt nuttig. Dan heb je een ’gewoon’ politievoertuig in burgertenue.

Onink: "De beelden worden eigenlijk nooit gebruikt als bewijs in rechtzaken. Het is vooral het educatieve aspect dat het ’m doet. Mensen terug laten kijken naar hun eigen rijgedrag."

De videowagen bewijst zijn nut. De burgerauto uitgerust met videocamera snapte in afgelopen jaren honderden bestuurders die onfatsoenlijk te hard reden. Dikke boeten, in beslag genomen rijbewijzen, ingevorderde auto’s: ze passeerden allemaal de revue. Eenmaal in de gaten hebben om welke auto het gaat, helpt ook niet. Sinds ruim een jaar rouleren de politiekorpsen in Nederland ’hun’ videowagen. (red. Flitsservice: Op dit moment zilvergrijze VW Passat Sedan 72-XV-HK 3.2 V6)

Net als de motor wil het ook niet vlotten met de trajectcontrole. Jaren geleden van start gegaan, maar snel op de rem getrapt. De techniek wil niet meewerken. De theorie is mooi, de praktijk blijkt weerbarstig.

Bron:  De Stentor

Melder: Harold

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram