CDA: pak auto van belager verkeersregelaar af1203x

Het CDA pleit voor een harde aanpak van automobilisten die verkeersregelaars belagen. Volgens de fractie moet hun auto worden afgepakt.

CDA-Tweede Kamerlid Marleen de Pater wilde maandag tijdens een overleg met minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken weten of deze alternatieve straf mogelijk is. Wat haar betreft wordt er ook beslag op het loon van een dader gelegd of wordt er gekort op iemands uitkering om de schade voor het slachtoffer en de samenleving te bekostigen. Het CDA wil op die manier het „hufterig gedrag” in het verkeer terugbrengen, vooral van automobilisten die hun gram halen op verkeersregelaars.

Afgelopen vrijdagavond werd in Alkmaar een vrouwelijke verkeersregelaar bewusteloos geslagen door een gefrustreerde automobilist. In augustus overleed een verkeersregelaar van meubelconcern IKEA in Amsterdam nadat een automobilist op hem was ingereden. De dader werd boos toen de verkeersregelaar hem aansprak op het feit dat hij ongeoorloofd parkeerde op een invalidenparkeerplaats.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram