Chauffeurs met laserschild voor meervoudige kamerx

Amsterdam – Voor het eerst moeten twee automobilisten die ervan worden verdacht de politie te hebben belemmerd bij een snelheidsmeting, voorkomen voor de meervoudige kamer. Dat heeft de politierechter in Amsterdam gisteren besloten. De rechter achtte de zaak te belangrijk voor de enkelvoudige kamer.
De politie betrapte de twee automobilisten twee jaar terug met een laserschild in hun auto. Onbewezen is of de laserschilden ook aanstonden.
De officier van justitie en advocaat kwamen gisteren samen tot de conclusie dat in theorie de meting van te hoge snelheid met een laserpistool niet honderd procent betrouwbaar is. Een auto met een laserschild – type controllaser – op zijn dashboard kan de metingen van een laserpistool storen. Als achter auto A, waarop de politie haar pistool richt, auto B rijdt met een controllaser, dan kan auto A beschuldigd worden van het belemmeren van de snelheidsmeting.
Het advocatenbureau Anker en Anker uit Leeuwarden had voor de zitting een eigen video gemaakt waarop bovenstaande bewijsvoering is vastgelegd. De conclusie staat haaks op het onderzoek van TNO, uitgevoerd in opdracht van officier van justitie Spee. Deskundige Van Putten van TNO gaf tijdens de zitting toe dat in theorie een controllaser de meting op andere auto's kan verstoren.
De twee automobilisten die twee jaar terug werden aangehouden, hadden een heel ander type laserschild in hun auto. Voor zijn nieuwe garage had A. Eering een laserecho type 850 aangeschaft. Deze laserecho heeft een veel zwakkere werking dan de controllaser. Het apparaat stond volgens de bestuurder niet aan toen hij door de politie werd aangehouden.
Wanneer de zitting wordt gehouden, is niet bekend.

Bron:  Zwolse Courant

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Weer wordt alles onder de naam "laserschild" gegooid. Weer twee verschillende apparaten. Eentje met een dubieuze werking en de ander puur bedoeld voor de verkeersveiligheid.Dit is dus de controlaser. Dit apparaat is bedoeld om de gebruiker te waarschuwen wanneer je te dicht op je voorganger zit. Meer informatie kunt u vinden op de site van de controlaserDit is dus de laserecho 850. Een produkt van Target Automotive in Soest. Dit produkt kan garagedeuren openen, maar wordt vooral aangeschaft om lasercontroles te hinderen.


Twee totaal verschillende produkten, met een totaal verschillende werking. Echter, beide kunnen lasercontroles verhinderen, om de simpele reden dat ze op dezelfde publieke frequentie zitten.De rechter zal beslissen wie er het recht aan z'n zijde heeft, maar nu weet u tenminste het verschil.