ChristenUnie steekt stok voor A4-traject938x

Onenigheid tussen de regeringspartijen in de Tweede Kamer dreigt de aanleg van de A4 Midden-Delfland na vijftig jaar soebatten opnieuw te vertragen.

De ChristenUnie eist van verkeersminister Eurlings uitleg waarom Rijkswaterstaat niet serieus kijkt naar een tunnelvariant met daarbovenop een nieuwe ringvaart. "Dat is goed voor de kwaliteit van het prachtige landschap en geeft extra recreatiemogelijkheden", zegt CU-Kamerlid Ernst Cramer.

Verankerd
Het zou gaan om een 6,4 kilometer lange ’zwevende tunnel’ in de veenbodem tussen Delft en Schiedam, waarbij de tunnelbuizen worden verankerd in de diepere zandlaag.

Eurlings gaat vooralsnog uit van een verdiepte aanleg, waarbij het verkeer vanaf het maaiveld niet is te zien. Keer op keer heeft Eurlings gezegd dat hij de laatste minister is die zich met de slepende aanlegdiscussie bezig houdt. Volgend jaar hakt hij de knoop door, in 2011 moet de bouw starten. Maar een onwillig parlement kan roet in het eten gooien. De ChristenUnie vreest dat Rijkswaterstaat het tunnelplan onterecht terzijde schuift "op basis van een extreme interpretatie van de wet", aldus Kamerlid Cramer.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Anonamemouse

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram